Offerte voorbeeld

Hieronder vindt u verschillende voorbeeld offertes en daarbij behorende begeleidende brieven. De voorbeelden zijn gesorteerd op onderwerp (algemeen of sector-gebonden). Het eerste voorbeeld betreft een algemene offerte. Dit voorbeeld voldoet aan de wettelijke richtlijnen en is bruikbaar voor alle bedrijven, uit alle sectoren. Daaronder vindt u een voorbeeld offerte voor bouwbedrijven. Dit voorbeeld kan echter ook gebruikt worden als offerte door andere bedrijven, aangezien het aan de regels voldoet. U kunt kiezen welke opzet u het meest aanspreekt en deze zelf of voor uw bedrijf gebruiken.

Algemene voorbeeld offerte

De meeste bedrijven zoeken gewoon een algemeen voorbeeld. Vrijwel elke offerte kan natuurlijk in elke branche gebruikt worden, zolang er aan de wettelijke vereisten voor een offerte maar voldaan wordt.
Algemeen offerte voorbeeld:

Voorbeeld offerte bouwbedrijf

Een minder algemeen voorbeeld is dat voor een bouwbedrijf.
De opzet van deze offerte is net wat anders dan in het voorgaande voorbeeld. Uiteraard is het ook mogelijk om deze offerte voor uw bedrijf te gebruiken wanneer u helemaal niks met de bouwsector te maken heeft. Let wel op, deze versie is niet bewerkbaar, u kunt hiervan alleen een voorbeeld bekijken.

Natuurlijk kunt u aan de hand hiervan zelf een offerte opstellen, u ziet immers wat er allemaal in hoort.

begeleidende offerte brief

Een goed geschreven begeleidende tekst vergroot de kans van slagen dat de offerte uitloopt op een opdracht. Hier vindt u voorbeelden van een begeleidende brief bij een offerte. Daarvan bieden wij zowel Word-sjablonen als pdf’s. Met behulp van een voorbeeld van een begeleidende brief verstuurt u zelf eenvoudig een representatieve offerte.

Gebruik deze voorbeelden om een begeleidende brief op te stellen die bij u en uw bedrijf past. Denk er daarbij wel aan om het voorbeeld aan te passen.
Bekijk onderstaande voorbeelden:

Meer voorbeelden van begeleidende brieven

Naast de algemene voorbeelden van een begeleidende brief die u samen met de offerte stuurt, vindt u hier ook voorbeelden voor specifieke branches.

Aannemer of bouwbedrijf

Dit is een voorbeeld van een begeleidende brief bij een offerte voor een aannemer of bouwbedrijf. Benadrukt diens jarenlange ervaring en vakmanschap met verbouwingen.

Copyshop of kopieerwinkel

Dit voorbeeld van een begeleidende brief bij een offerte van een copyshop of kopieerwinkel, onderstreept dat deze de nieuwste technieken voor drukwerk gebruikt. Bekijk hier de voorbeelden:

Leverancier

Dit zijn voorbeelden van een begeleidende brief bij een offerte van een leverancier, licht de goede prijs-kwaliteitverhouding en service uit. Bekijk hier:

Webdesigner of programmeur

Dit voorbeeld van begeleidende brief van een webdesigner of programmeur, zet in op de professionaliteit van het webdesign.