Eigen bedrijf

Geen zin om voor een werkgever te werken? Wilt u graag eigen baas zijn? Dan is de oplossing vaak dichterbij dan u denkt. U kunt namelijk uw eigen bedrijf beginnen. Toch kunt u niet van de ene op de andere dag een eigen bedrijf opzetten. Er zijn een aantal stappen die u moet doorlopen. Zo zal u een bedrijfsplan moeten opstellen. Vervolgens moet u bedenken waarin u een bedrijf wilt beginnen. Dit kan een innovatief idee zijn of u gaat online kleding verkopen. In dit laatste geval gaat u dus een online webshop beginnen. Voor het beginnen van een webshop zijn er ook een aantal punten waarop u moet letten.

Wanneer u eenmaal een eigen bedrijf heeft die goed loopt, neemt u (meer) personeel in dienst. Een goede werkgever voert gesprekken met zijn personeel zoals een functioneringsgesprek en een beoordelingsgesprek. Dit zijn evalueerde gesprekken over de gang van zaken binnen het bedrijf en over het functioneren van het personeel. Op deze pagina kunt u daarover meer informatie vinden.

Ondernemingsplan opstellen

Alvorens een eigen bedrijf te beginnen is het verstandig om een ondernemingsplan op te stellen. Een ondernemingsplan wordt ook wel een businessplan genoemd. Lees meer over een ondernemingsplan voorbeeld.

Functioneringsgesprek

Een functioneringsgesprek is een gesprek die de werknemer voert met zijn leidinggevende. Dit gesprek vindt in veel gevallen maar één keer per jaar plaats en wordt dus ook wel een jaargesprek genoemd. Bekijk hier de voorbeeld functioneringsgesprek formulieren.

Beoordelingsgesprek

Een beoordelingsgesprek heeft een formeel karakter. Tijdens dit gesprek vertelt de werkgever wat hij vindt van uw prestaties als werknemer, over een bepaalde periode. Raadpleeg ons artikel over beoordelingsgesprekformulieren.

Offerte

In een offerte staat wat u krijgt voor welk bedrag. U kunt bij verschillende instanties offertes aanvragen zodat u de prijzen kunt vergelijken. Lees onze artikelen over het maken van een offerte.

Factuur maken

Het maken van een factuur vereist enige kennis en vaardigheden. Lees hier meer over het maken van een factuur.