Sollicitatiebrief voorbeeld

Op zoek naar een gratis sollicitatiebrief voorbeeld?
Als je een leuke vacature hebt gezien, dan is het tijd om een sollicitatiebrief te sturen.

Onderaan de pagina vind je een voorbeeld sollicitatiebrief die je eventueel ook kunt downloaden.

Tegenwoordig zijn er veel kandidaten die reageren op een vacature. Het doel van de sollicitatiebrief is om bij de werkgever te worden uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Het is daarom erg belangrijk dat jouw motivatiebrief goed in elkaar zit en professioneel overkomt. Hetzelfde geldt voor je curriculum vitae. Een werkgever kijkt vaak eerst naar je cv en bepaalt op basis daarvan of je sollicitatiebrief wordt gelezen. Beide moeten dus van goede kwaliteit zijn. Via een goed sollicitatiebrief voorbeeld kun je de kans op werk vergroten, kortom solliciteren vraagt dus voorbereiding en inzet.

Begin niet in het wilde weg je sollicitatiebrief te schrijven.

Bereid je eerst voor door de vacature goed door te nemen en je te verdiepen in het bedrijf. Bijvoorbeeld door de website van de werkgever goed te bekijken. Neem goed in je op welke ervaring en vaardigheden er worden gevraagd. Hierover moet je sollicitatiebrief uiteindelijk gaan.
Op welke manier sluit jij aan bij de eisen die aan de functie worden gesteld? Geef voorbeelden waar deze werkervaring uit blijkt. Stuur elk bedrijf waar je solliciteert een unieke brief en een unieke cv. Op die manier sluit je sollicitatie zo goed mogelijk aan op de vacature.

Aan de hand van duidelijke voorbeelden heb je de brief in een handomdraai geschreven. Het is erg belangrijk om een overzichtelijke opbouw in uw brief te hebben. Toch wil je wel dat de brief enigszins persoonlijk blijft. Je wilt namelijk niet dat het een standaard brief wordt die lijkt op de brief van uw mede sollicitant. Je wilt namelijk een goede eerste indruk maken bij je werkgever! Zorg dus dat een motivatiebrief een goed beeld schetst.

Het kan zijn dat u het schrijven van brieven lastig vindt. Ook dan komt een voorbeeld van een motivatiebrief van pas. Zo kun je gebruikmaken van de gegeven structuur. Zie het voorbeeld als een leidraad voor je eigen motivatiebrief. Wanneer je klaar bent met het schrijven van je brief is het verstandig om het geschreven stuk even te laten rusten. Zo kunt je de brief beter controleren op spel- en typefouten.

Voor meer informatie over sollicitatiebrieven en CV’s kun je een kijkje nemen op Sollicitatibriefvoorbeeld.nl. Je vind hier voorbeelden voor verschillende branches, die je gratis kan gebruiken.

********** Begin Voorbeeld Sollicitatiebrief **********

<Je voor- en achternaam>
<Je straatnaam en huisnummer>
<Je postcode en woonplaats>

<Naam van het bedrijf wat je aanschrijft>
<T.a.v. (ter attentie van) naam van de contactpersoon>
<Straatnaam waar het bedrijf is gevestigd>
<Postcode en vestigingsplaats van het bedrijf>

<Je Woonplaats, datum. Voorbeeld Amsterdam, 1 januari 2014>

Betreft:<vul hier het vacaturenummer in of de titel van de vacature>

<Aanhef. Voorbeeld Geachte heer Jansen, Geachte mevrouw Jansen>

<Start eerste alinea, vertel hier waar je de sollicitatie hebt gezien, waarom deze je aanspreekt en waarom jij geschikt bent>

<Start tweede alinea, vertel iets over je ervaring, zowel op het gebied van werk als op het gebied van school. Verwijs naar je bijgevoegde cv voor meer informatie>

<Start derde alinea, vertel iets over jezelf. Waarom zou men voor jou moeten kiezen? Wat zijn je sterke kanten en koppel dit aan de vacature.>

<Start vierde alinea, de afsluiting van je brief. Vertel dat je uitkijkt naar een kennismakingsgesprek en benieuwd bent naar de reactie op je brief.>

<Afsluiting, Met vriendelijke groet, Hoogachtend, >
<Je naam>

<Eventueel je handtekening>

<Bijlage: CV>

********** Einde Voorbeeld Sollicitatiebrief **********

Download hier je gratis sollicitatiebrief voorbeeld:

Alvast succes met het vinden van de juiste baan en het schrijven van een mooie brief, dat leidt naar een mooie baan. De gratis voorbeeld sollicitatiebrief kan hierbij een goed hulpmiddel zijn.