Opzegbrief voorbeeld

Met onderstaande opzegbrief voorbeeld, kun je gemakkelijk elk abonnement opzeggen.

Wil je een verzekering, krant abonnement of tijdschrift abonnement opzeggen? Dat is eenvoudig te doen met een opzegbrief. Je geeft in de opzegbrief aan dat je wenst te stoppen met het abonnement en zet je handtekening onder de opzegbrief. Niet moeilijk maar wel belangrijk. Hou ook voor de zekerheid je polisnummer of klantnummer bij de hand, het is namelijk handig om hieraan te verwijzen in je brief.

Onderaan deze pagina vind je een voorbeeld opzegbrief, die je kunt downloaden.

Een contract opzeggen moet altijd op een officiële manier gebeuren, het is daarom belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan deze opzegbrief. Er moeten bepaalde aspecten in zitten die van belang zijn om de brief er goed uit te laten zien.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een opzegbrief. In de voorbeeld opzegbrief wordt een fitness abonnement opgezegd. Uiteraard is dit niet het enige wat u kunt opzeggen. Zo kunt u zich ook uitschrijven voor de loterij of een krant opzeggen. In veel gevallen moet u de brief uitprinten en op de post doen. Indien dit niet mogelijk is kijk dan of er een mail adres is van de instantie waar u mee te maken heeft. Mail vervolgens de brief. Om zeker te weten dat de brief aankomt kunt u beide doen. Dus de brief mailen en op de post doen.

Voorbeeld opzegbrief één

Peter Akker
Dorpsplein 4
1015 KL Lutjebroek

Fitness voor jou
T.a.v. klantenservice
Kegellaan 96
1116 XX Lutjesbroek

Lutjesbroek, 15 juni 2014

Betreft: Opzegging fitness abonnement

Geachte mevrouw, geachte heer,

Middels deze brief wil ik mijn fitnessabonnement opzeggen. Rekening houdende met het opzegtermijn, wil ik mijn abonnement per 1 augustus 2014 beëindigen.

Mijn abonnement nummer is 1065418. Tevens heb ik mijn fitnesspas al ingeleverd bij de ‘Fitness voor jou’ op de Kegellaan 96.

Graag ontvang ik van u een ontvangstbevestiging en een bewijs van opzegging. Mocht ik binnen twee weken geen reactie van u ontvangen dan beschouw ik de opzegging als definitief.

Met vriendelijke groet,

Peter Akker

Opzegbrief voorbeeld twee
<Plaats, datum – voorbeeld Amsterdam 1-10-2014>

Onderwerp: Opzeggen <auto, motor, brommer, huis, etc. > verzekering met polisnummer

Geachte heer/mevrouw,

Bij deze laat ik u weten dat ik mijn verzekering met polisnummer per opzeg.

Mocht onverhoopt de door mij genoemde opzegdatum niet juist zijn, dan verzoek ik u mijn verzekering per eerst mogelijke datum te beëindigen.

Graag ontvang ik van u een bevestiging van de beëindiging van mijn verzekering.

Met vriendelijke groet,

Rekeningnummer voor eventuele premierestitutie:

********** Einde opzegbrief voorbeeld **********

De structuur van de voorbeeld opzegbrief

Om te beginnen moet het duidelijk zijn van wie de opzegbrief komt. Zet dus bovenaan je brief de afzender. Dan komt eronder te staan aan wie je de brief gaat sturen. Bij beide is het belangrijk dat je naam, adres en plaats vermeldt. Dan het onderwerp, waar gaat de brief over. In dit geval gaat het om een opzegging, vermeld hier ook nog bij om wat voor opzegging het gaat. Bijvoorbeeld opzegging abonnement.

Dan komt de aanhef, waarna je schrijft wat je wilt opzeggen en wanneer deze opzegging in moet gaan.Vraag om een bevestiging zodat je straks zeker weet dat je ook echt hebt opgezegd.Sluit netjes af en vergeet niet uw handtekening neer te zetten!

Afzender:
– Jouw gegevens

Aan:
– Gegevens van ontvanger

Betreft(onderwerp):
– Opzegging van wat?

Afsluiting:
– Je naam

Handtekening:
– Belangrijk!

Als je de volgorde van de voorbeeld opzegbrief ongeveer aanhoudt, dan weet je zeker dat je opzegbrief alle elementen bevat die het zou moeten bevatten. Je wilt tenslotte zelf ook een net contract ontvangen waarin je duidelijk kan lezen wanneer je contract ingaat, van wie het contract is en dat het contract op jouw naam staat. Als beide partijen ervoor zorgen dat de contracten er netjes uitzien, zullen er geen misverstanden ontstaan en weet iedereen waar die aan toe is.

Andere opzegbrief voorbeelden

Er zijn verschillende soorten opzegbrieven die u nodig kunt hebben. Wanneer u op zoek bent naar een voorbeeld opzegbrief voor uw baan, een ontslagbrief, dan kunt u hier voorbeelden voor een ontslagbrief vinden.

Hieronder staat een opzegbrief voorbeeld dat je kunt downloaden:

download-opzegbrief-voorbeeld-word